У США демократи пропонують план виходу з "шатдауну"

Вівторок, 1 січня 2019, 02:15

Сенатори від Демократичної партії США запропонували законопроект, який, як заявляється, повинен покласти край частковому закриттю фінансування уряду ("шатдауну").

Про це повідомляє CNBC.

Проект рішення не включає в себе нове фінансування стіни на кордоні з Мексикою і практично збігається з законопроектом, який прийняв підконтрольний республіканцям Сенат на двопартійній основі, заявила член комітету Палати представників з асигнувань Ніта Лоуі.

"Для сенаторів-республіканців було б вищим ступенем безвідповідальності і політичного цинізму відмовитися від того ж законопроекту, який вони вже підтримали", - сказали демократи.

При цьому демократи пропонують виділити 1,3 мільярда доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою замість 5 млрд, як вимагав президент США Дональд Трамп.

Пропозиція демократів, ймовірно, зіткнеться з сильною опозицією з боку Трампа, який пообіцяв зробити "все, що потрібно", щоб забезпечити фінансування для стіни.

Представник Сенатськогї більшості республіканець Девід Попп заявив, що "Сенат не стане направляти на підпис президенту щось, що він не підпише"

Демократи отримають контроль над нижньою палатою Конгресу в четвер, коли буде приведений до присяги новообраний склад Конгресу.

Щоб подолати вето президента, потрібні голоси 55 республіканців і кожного демократа в Палаті представників. Крім того, знадобляться голоси принаймні 67 сенаторів.

Тим часом Трамп закликає демократів погодити фінансування будівництва стіни.

"Демократи, поверніться з відпусток зараз і дайте нам голоси, необхідні для Прикордонного патруля, в тому числі для Стіни", – написав він у своєму Twitter.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун").
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News