Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-радника мера Конотопа затримали за гранату на подвір'ї депутата

Субота, 12 січня 2019, 18:17

Колишнього радника міського голови Конотопа Сумської області затримали за підозрою в незаконному зберіганні гранати та організації злочину із застосуванням гранати стосовно депутата міськради.

Як повідомляє в суботу поліція Сумщини, екс-радника мера затримали працівники слідства та карного розшуку ГУ НП області спільно зі співробітниками прокуратури та Управління СБУ в Сумській області за оперативного супроводу спецпідрозділу "КОРД".

У поліції зазначили, що 22 серпня 2018 року у м. Конотоп на подвір’я депутата невідома особа кинула гранату РГД-5, внаслідок чого було пошкоджене майно власника.

"У ході проведеного слідства здобуто достатньо доказів того, що одним із замовників даного злочину є тодішній радник міського голови, зокрема він передавав виконавцю гранату, яка була використана під час вчинення злочину", - йдеться в повідомленні.

12 січня колишнього радника міського голови затримано у власній квартирі безпосередньо під час передачі йому іще однієї гранати Ф-1 місцевим жителем.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

"Місцевого жителя також затримано в порядку ст. 208 КПК України, встановлюється кваліфікація його дій", - додали в поліції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: