Кернес розповів, навіщо йому нардеп Грановський

Четвер, 17 січня 2019, 11:05

Мер Харкова Геннадій Кернес консультується з народним депутатом Олександром Грановським і сподівається, що той представлятиме Харків у Верховній Раді наступного скликання.

Про це сам Кернес заявив в інтерв'ю виданню "Новое время".

Він пояснив рішення підтримати Петра Порошенка: "Той розвиток, який демонструє Харків, є ні що інше, як результат злагодженої роботи, в тому числі з президентом".

Але запевнив, що ні президент, ні будь-хто інший не змушував його працювати з Грановським.

"Це моя особиста ініціатива зробити пропозицію Грановському, депутату Верховної Ради, для того, щоб Харків був представлений більш сильними народними депутатами. Він вміє працювати, вміє лобіювати інтереси", – заявив мер.

Депутат від БПП тепер частий гість у Харкові. Кернес підтвердив, що сам покликав Грановського у своє місто.

"Округ, за яким зараз працює Грановський, – це центральний округ міста Харкова, Київський район. На цьому окрузі народним депутатом від Харкова було обрано Олександра Кірша (депутата НФ – ред.). Я кажу як міський голова: ми не бачили жодної підтримки від нього, не було жодної зустрічі", – сказав мер.

"Грановський такий же кандидат, як і інші, переможе найсильніший. Але моя підтримка Олександра Грановського полягає в тому, щоб пояснити людям можливості спільного вибору. Якщо ми йдемо маршем – це один ритм. Якщо ми йдемо мляво здаватися в полон – це інший ритм", – заявив Кернес.

У Грановського репутація людини, що має вплив на судову систему, але харківський голова дав зрозуміти, що для нього це не суттєво:

"Мої судові процеси почалися майже 5 років тому. Тоді не було виборів у парламент, ні про якого Грановського ніхто не говорив".

Кернеса і двох його охоронців підозрюють у незаконному позбавленні волі, викраденні і погрозі вбивством щодо активістів Євромайдану 5 років тому.

"Я вже проходжу етап апеляційної інстанції. На попередній стадії суд закрив цю справу в зв'язку з тим, що не було явки прокурорів", – зазначив мер.

"І сам суд, який йшов більше 3 років, показав, що немає жодних доказів моєї провини. Це була вигадка Антона Геращенка. Його позиція – постійно займатися дискредитацією Кернеса як мера", – заявив він.

На думку Кернеса, зі справою "вже все ясно".

"Якщо я й отримую консультації від Грановського – це моє особисте право, звернутися до такого адвоката й юриста як Грановський. Він знає нинішнє законодавство, у зміні якого він бере участь як голосувальник, як ініціатор, як людина, яка розуміє ціну слову й закону", – сказав мер.

"У цій справі він його не консультує", – сказав "Українській правді" керівник прес-служби Харківської міськради Юрій Сидоренко, маючи на увазі справу про євромайданівців.