Трамп дав 4 місяці на виведення військ із Сирії - NYT

Середа, 2 січня 2019, 04:22

Президент США Дональд Трамп погодився дати військовим близько 4 місяців на виведення американського військового контингенту з Сирії.

Про це повідомляє газета The New York Times з посиланням на представників адміністрації.

"Трамп погодився дати близько 4 місяців на виведення 2 тисяч військових із Сирії. Цим він відмовився від свого наказу два тижні тому, що військових треба вивести протягом 30 днів", - пише видання.

"Глава Білого дому підтвердив у Twitter, що війська з Сирії будуть виводити "повільно", але поскаржився на критику відставних генералів Стенлі МакКрістала та Джона Келлі. Келлі заявив про імпульсивність Трампа у прийнятті рішень", - йдеться у матеріалі.

Перед цим сенатор-республіканець Ліндсі Грем повідомив, що Трамп уповільнить виведення військ з Сирії, але не назвав термінів.

Нагадаємо:

  • У грудні президент США оголосив, що він наказує вивести з Сирії американські війська - приблизно 2 тисячі військовослужбовців.
  • Трамп заявив про перемогу над терористичною "Ісламською державою" в Сирії, хоча бойові дії в окремих районах тривають.
  • Критики стверджували, що виведення військ США підуть на користь Ірану і Росії, які підтримують уряд президента Сирії Башара Асада.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...