Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп відхилив план демократів з припинення "шатдауну"

Четвер, 3 січня 2019, 05:20

Президент США Дональд Трамп і представники Демократичної партії не змогли прийти до єдиної позиції щодо вирішення бюджетної кризи. "Шатдаун" триває.

Про це пише The Washington Post.

Трамп вимагає, щоб в бюджеті було передбачено понад 5 мільярдів доларів на будівництво нової стіни вздовж кордону США і Мексики. Демократи ж планують просувати законопроект, який передбачає на ці цілі 1,3 млрд.

Важливо відзначити, що більшість в Палаті представників у Конгресі США з 4 січня перейде представникам Демократичної партії.

Але Трамп заявив, що він не підпише таке рішення.

"Президет не підпише це ... Час зібратися і знайти загальну основу для вирішення цієї проблеми ... Я не побачив бажання демократів домовитися сьогодні", - заявив представник республіканців Кевін Маккарті.

Переговори продовжаться в п'ятницю.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун").
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування