У МОЗ анонсували "спецоперацію" з вакцинації дітей проти кору на Львівщині

П'ятниця, 4 січня 2019, 00:41
У МОЗ анонсували спецоперацію з вакцинації дітей проти кору на Львівщині

З другої половини лютого 2019 року у школах Львівської області пройде спеціальна кампанія з вакцинації дітей віком від 6 до 18 років проти кору за згоди батьків.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України.

Підкреслюється, що з 3 січня "розпочинається фактично спецоперація для підвищення  рівня імунізації дітей віком від 6 до 18 років" - про це оголосили після позачергового засідання Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської ОДА (ТЕБ та НС).

"Підвищення рівня охоплення щепленнями - це питання національної безпеки. Ми розпочинаємо у Львівській області спецоперацію, що має на меті мобілізувати усю область для захисту населення від кору. У 2018 році на Львівщині через ускладнень від кору померли дві дитини - трирічні хлопчик і дівчинка. На жаль, вони не були щеплені.

Наше спільне завдання - захищати наших дітей від смертельних хвороб та гарантувати національну безпеку всієї України", - заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За її словами, Львівська область є лідером за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір.

Водночас область - один із антилідерів за рівнем охоплення щепленнями проти кору: захворіли 12 тисяч людей, з них понад 7 тисяч взагалі не були щеплені, інші мали лише 1 дозу КПК.

"Цей досвід (проведення щеплення дітей - ред.) обов'язково передамо на інші області України, у яких теж зафіксовано низький рівень вакцинації.

Ті заходи, що запропонувало міністерство та які підтримала Обласна комісія ТЕБ та НС - це оперативне реагування на реальне становище в області, про яке свідчать актуальні статистичні показники", - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка. 

У МОЗ додали, що подібні спецоперації плануються в інших областях України, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший - Івано-Франківській, Закарпатській, Одеській.

"З другої половини лютого протягом декількох тижнів ми зручно і безпечно для всіх проведемо щеплення дітей віком від 6 до 18 років в організованих колективах - школах, за обов'язкової умови - згоди від батьків.

Ми не маємо залишити незахищеною жодну дитину серед тих 20 тисяч школярів Львова та Львівської області, які досі не мають необхідні щеплення", - підкреслив гендиректор ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта.

У відомстві наголосили, що  у 2018 році на кір захворіли 54 481 людина - 20 204 дорослих та 34 277 дітей. Від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

Читайте також: Кір 2018: хворих побільшало у 17 разів. Перші прояви, симптоми, заразність

Нагадуємо:

  • 19 грудня 2018 року МОЗ повідомило про 16-й випадок смерті від кору за 2018 рік - в Одесі від ускладнень хвороби померла дитина віком 1 рік і 3 місяці.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...