Палата представників США прийняла проект бюджету для завершення "шатдауну"

П'ятниця, 4 січня 2019, 06:33

Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, у четвер ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

Про це повідомляє CNN.

У четвер конгресмени проголосували за виділення фінансування Департаменту внутрішньої безпеки до 8 лютого, за проголосували 239 конгресменів, проти - 192. 

Після цього Палата представників проголосувала за затвердження 6 законопроектів про витрати на весь рік, щоб відновити фінансування інших відомств.

При цьому, у Палаті відкинули вимогу Трампа про фінансування будівництва прикордонної стіни - в ухваленому документі 5 млрд доларів, на яких наполягає Трамп, на ці цілі не передбачені.

Підкреслюється, що проект бюджету має ще ухвалити Сенат. 

"Якщо Сенат, де більшість мають республіканці, не підтримає ці законопроекти, "шатдаун" може продовжитися", - пише CNN.

Нагадуємо:

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун").
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...