Трамп отримав у Deutsche Bank кредитів на понад $2 млрд - NYT

Вівторок, 19 березня 2019, 06:15

Дональд Трамп з кінця 1990-х набрав кредитів у Deutsche Bank на загальну суму понад 2 млрд доларів попри те, що інші банки відмовлялися з ним працювати з огляду на ризики операцій та його репутацію.

Про це йдеться у розслідуванні The New York Times.

"Протягом майже двох десятиліть керівництво Deutsche Bank неодноразово cпостерігало "червоні прапори" навколо Трампа.

Це була і катастрофічна торгівля облігаціями і позика на підставі підробленого підпису банкіра, і перебільшення багатства з боку Трампа, та навіть рекламація про форс-мажорні обставини", - пише видання.

"Але Deutsche Bank на той час та ставився до репутації своїх клієнтів не так уважно.

Крок за кроком, за підтримки двох різних керівників, банк видав гроші - загалом понад 2 мільярди доларів - людині, яку майже всі інші банки вважали тим, з ким не варто мати справи", - йдеться у статті.

Зазначається, що у 1998 році Трамп особисто звернувся до банку з проханням видати кредит на $125 млн для ремонту хмарочосу на Манхетені, на що отримав "добро".

Після цього затвердили наступний кредит на $300 млн на будівництво нового хмарочосу. Пізніше німецький банк виділяв кредити в сумі понад $500 млн, після чого мали місце певні проблеми та судові розгляди.

Газета підкреслює, що зібрала всі дані на підставі розмов з 20 колишніми та нинішніми співробітниками банку, які знають про деталі фінансових відносин Трампа і Deutsche Bank.

Нагадаємо:

  • У 2016 році кандидат у президенти США Дональд Трамп звертався до Deutsche Bank із запитом про позику, проте банк відмовив йому у видачі кредиту.