Перехід до ПЦУ: На Буковині священики побилися на зборах громади

Субота, 2 березня 2019, 21:42

У Чернівецькій області під час зборів церковної громади села Бережонка про перехід до Православної церкви України між священиками сталася бійка. 

Як повідомляє molbuk.ua, на зборах релігійної громади церкви святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова  були присутні 192 мешканці села.

Рішення за перехід було ухвалене 164 голосами селян, "проти" проголосували 18 осіб, "утрималося" 10 осіб.  

Це вже 14 церковна громада на Буковині, яка ухвалила рішення про перехід до ПЦУ. 

"На збори привезли прихожан з сусідніх сіл Замостя, Мілієво, Коритне, які виступали проти переходу церкви до ПЦУ.  Священик церкви Іоанна Богослова отець Миколай під час зборів вдарив благочинного Вижницького району Іллю Кігніцького, який отримав травми обличчя. Отець Миколай звинуватив його у тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником", - пише видання. 

У відділі комунікації поліції Чернівецької області повідомили, що до Вижницького відділення поліції надійшла заява від представника релігійної громади с. Бережонка. 

"Заявник повідомив, що під час обговорення питання переходу до Православної церкви України виникла суперечка громадян. Звернення зареєстроване в Журналі єдиного обліку, поліція проводить перевірку інформації, встановлює обставини та учасників інциденту", - повідомили правоохоронці. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...