Президентські рейтинги: три соцслужби показали велике спільне дослідження

Понеділок, 25 березня 2019, 16:41

У першій половині березня кандидати у президенти Петро Порошенко та Юлія Тимошенко набирали майже рівні рейтинги у соцопитуванні, а шоумен Володимир Зеленський випереджав їх.

Про це йдеться у спільному дослідженні КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної група Рейтинг серед 15 тисяч осіб.

Бажання проголосувати за чинного президента висловили 16,4% тих, хто визначився з вибором та мають намір взяти участь у голосуванні. За лідерку "Батьківщини" готові віддати голос 16,6%.

При цьому лідером залишається Зеленський, якого підтримують 27,7%.

Очільника "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка на початку березня планували підтримати 9,7%.

Ще 8,4% готові проголосувати за Юрія Бойка, соратника кума президента Росії Віктора Медведчука.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко набирає у соцопитуванні 5,3%, нардеп від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул – 4%, колишній голова Служби безпеки Ігор Смешко – 3,7%.

Рейтинг інших кандидатів – нижче 2%.

Зокрема, за Руслана Кошулинського від "Свободи" збираються голосувати 1,8%, за Олександра Шевченк – 1,3%, за Валентина Наливайченка – 0,6%.

Опитування проводилось 5-14 березня 2019 року серед 15 тисяч респондентів в усіх областях України крім окупованих територій. Статистична похибка – не більше 0,8%.

Читайте також: Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори

Нагадаємо:

  • За даними дослідження КМІС, проведеного 14-22 березня, лідером серед кандидатів у президенти є Зеленський, за якого готові віддати свої голоси 32,1%.  Порошенка і Тимошенко підтримують 17,1% і 12,5% відповідно.