США позбавлять віз 49 соратників Мадуро та членів їхніх сімей

Субота, 2 березня 2019, 23:27

Сполучені Штати позбавлять американських віз 49 представників режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро та членів їхніх сімей, включно з низкою великих чинів армії і держбезпеки.

Про це в інтерв'ю телеканалу Fox News заявив спецпосланець адміністрації Трампа у питаннях Венесуели Елліот Абрамс.

"Я не можу передбачити точно, коли режим Мадуро впаде і він покине Венесуелу. Зовсім не здивуюся, якщо за три дні до цього наші опоненти будуть наполягати, що політика адміністрації провалилася", - зазначив Абрамс.

Він підкреслив, що Держдеп США "продовжуватимуть вживати необхідних заходів проти Мадуро, корумпованих чиновників і порушників прав людини, а також насильників, які його підтримують".

Нагадаємо:

  • Раніше Мінфін США ввів санкції проти керівників Національної гвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.
  • Під санкції потрапили глава Нацгвардії Венесуели Річард Варгас, директор Нацполіціі Крістіан Самбрано і 4 керівники силових структур регіонів, які межують з Колумбією і Бразилією.
  • Рішення Мінфіну заморожує рахунки і активи зазначених осіб на території США. Санкції забороняють громадянам США укладати з ними будь-які угоди.
  • 28 січня США ввели санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування