Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Митрополит Епіфаній: Ми не маємо права усунути патріарха Філарета

Понеділок, 4 березня 2019, 10:37

Патріарх Філарет має великий досвід і повагу у суспільстві, а тому продовжить брати участь у керівництві Православною Церквою України.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" розповів митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Патріарх Філарет не йде на спокій, він залишається керуючим єпархією міста Києва, тих парафій, які були в нього до об'єднавчого Собору. Тобто він далі буде діяти, працювати, служити, звершувати богослужіння у своєму кафедральному соборі. Він повний сил", - пояснив митрополит.

"Людина вже 52 роки, як очолювала Київську кафедру. Жоден з митрополитів Київських протягом всієї історії буття Української Церкви не обіймав посаду стільки років. Ми не маємо права його усувати. Якщо людина стільки зробила для буття і розбудови української церкви", - додав блаженнійший Епіфаній.

Він також прокоментував ситуацію у деяких храмах ПЦУ, де патріарха Філарета поминають перед Епіфанієм, якого мають згадувати першим як предстоятеля ПЦУ.

"Це традиція – де патріарх служить, його право, поминають його як першого в цих храмах. А загалом в церквах поминають першого предстоятеля і керуючого єпархією", - переконує Епіфаній.

Детальніше читайте в інтерв’ю митрополита Епіфанія: "Я вірю в те, що служитиму у Лаврі". 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування