Військовим ЗСУ вперше закупили нове екіпірування та спецодяг

Понеділок, 4 березня 2019, 16:26
Військовим ЗСУ вперше закупили нове екіпірування та спецодяг

Для військовослужбовців Збройних Сил України вперше закупили спецодяг, взуття та екіпірування, який раніше постачався за рахунок міжнародної допомоги або не постачався взагалі.

Про це 4 березня повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Відзначається, що у військо надходять: костюми спеціальні й маскувальні для снайперів та розвідників, костюми для екіпажів броньових машин, наколінники і налокітники, сумки транспортні індивідуальні, бахіли утеплені тощо.

 

Повідомляється, що наразі триває розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів: рейдових рюкзаків і чохла-килиму для перенесення зброї.

"Ці зразки поступатимуть на планове забезпечення у 2019 році, як і нові модульні бронежилети та балістичні шоломи", - зазначили у відомстві.

 

В управлінні ЗСУ стверджують, що торік розробили та затвердила 46 нормативних документів на предмети речового майна.

 

Зокрема, до нового кардинально нового забезпечення, в порівнянні з 2014 роком, належать тактичні рукавички, флісові кофти, літні польові костюми, змінений зимовий одяг, сучасні кожухи із тришаровою імпортною мембраною і стійкістю до води, комбінезони для технічного складу й танкових підрозділів, бойові рюкзаки, маскувальні костюми снайпера, пінополіуретанові матраци й подушки із синтетичним наповнювачем.

 

Також у відомстві повідомляють, що розробка й постановка на виробництво нових зразків, їх доставка та видача кінцевому користувачеві займає мінімум півроку.

 

У ЗСУ стверджують, що кожен предмет відповідає сучасним вимогам та не поступається зразкам в арміях країн-членів НАТО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування