Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко вже грозяться витрусити з Нафтогазу трирічну "переплату" за газ

Понеділок, 4 березня 2019, 17:01

Представники лідера "Батьківщини", кандидата в президенти Юлії Тимошенко мають намір домагатися від НАК "Нафтогаз України" повернути українцям гроші, заплачені ними в період дії постанови уряду про підвищення ціни на газ.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини" 4 березня.

"Всі кошти, які люди сплатили за період дії постанови уряду, були сплачені за недійсною ціною на газ. Далі ми будемо домагатися, щоб вигодонабувач –  НАК "Нафтогаз України" – з мільйонними зарплатами,  броньованими автомобілями і з усім цим пафосом – повернув усі ці гроші українцям", – каже представник Тимошенко в суді Олександр Трохимець.

У понеділок колегія суддів Окружного адміністративного суду Києва задовільнила позов Тимошенко проти уряду щодо підвищення ціни на газ для населення та теплокомуненерго, яке відбулося у травні 2016 року.

Суд визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету міністрів № 315 від 2016 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

***Водночас, згідно з даними у базі на сайті Верховної Ради, вказана постанова є не чинною. Розпорядження уряду, яке оскаржувала Тимошенко, втратило чинність на підставі постанови КМ № 867 від 19.10.2018.

"Доведена економічна необґрунтованість ціни на газ, у доцільності якої нас переконувала влада за останні 3 роки. Отже, тарифи – як ті, що були раніше встановлені, так і нинішні  – не мають економічного підґрунтя, бо, на превеликий жаль, ціна на газ береться за методом "зі стелі", – зауважив інший представник Тимошенко Олексій Кучеренко.

За його словами тепер у юристів є юридична база для оскарження всіх інших постанов про встановлення ціни на газ, які були ухвалені з такими ж ознаками.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: