Путін каже, що в Росії зловили 600 іноагентів

Середа, 6 березня 2019, 13:00

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що спецслужби РФ у 2018 році припинили діяльність майже 600 агентів іноземних спецслужб.

Про це він сказав на засіданні колегії ФСБ Росії, повідомляє ТАСС.

"Завдяки успішним спецопераціям була припинена діяльність 129 кадрових співробітників і 465 агентів іноземних спецслужб", - сказав Путін.

Він зазначив, що органи контррозвідки діяли "результативно і наступально".

За словами Путіна, іноземні спецслужби прагнуть наростити свій вплив на різні процеси в Росії, і цьому потрібно протидіяти.

"Ми бачимо, що закордонні розвідки прагнуть нарощувати свою активність на російському напрямку, всіма шляхами шукають доступ до відомостей політичного, економічного, наукового, технологічного характеру. Тим надійнішою повинна бути ваша робота", - звернувся Путін до ФБС.

Як повідомляє РБК, раніше президент РФ говорив, що в 2017 році в Росії припинили діяльність 72 кадрових співробітників і 397 агентів іноспецслужб, а в 2016-му – 53 кадрових розвідників і 386 агентів.

Путін також повідомив, що в останні роки значно зросла кількість скоординованих кібератак – з приблизно півтора тисяч на рік в 2014-2015 роках до 12 тисяч в 2016 році і до 17 тисяч в 2018 році.

"Важливо підвищити безпеку національних інформаційних ресурсів і перш за все, оперативно ліквідувати кібератаки на відповідні системи органів влади, держкорпорацій, операторів зв'язку і великих компаній, забезпечити безперебійну роботу конфіденційного зв'язку", - заявив Путін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування