23 дні до Brexit: Лондон і Брюссель не знають, як вийти з глухого кута

Середа, 6 березня 2019, 14:16

Європейська комісія повідомила в середу, що переговори про Brexit між ЄС і Великою Британією в останні дні були важкими і не принесли жодних рішень.

Про це сказав в Брюсселі в середу офіційний представник Єврокомісії Маргаритіс Схінас, повідомляє Politico.

Він зазначив, що у середу представник комісії з питань Brexit Мішель Барньє повідомив єврокомісарам про "конструктивну атмосферу" переговорів та водночас "важкі дискусії".

"Станом на зараз не знайдено жодного рішення, яке б відповідало Угоді про Brexit, включно із протоколом по Ірландії та Північній Ірландії", - зазначив Схінас.

5 березня Барньє зустрічався з генеральним прокурором Джеффрі Коксом і міністром з питань Brexit Стівеном Барклі. Вони намагались знайти рішення, яке б полегшило схвалення британським парламентом угоди про Brexit.

Вихід Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року, після чого, згідно з планом, повинен настати перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року. Наразі парламент Британії не затвердив угоду про Brexit, яка дозволяє уникнути сценарію виходу з ЄС без угоди.

Британська прем’єрка Тереза Мей вважає, що більшість депутатів, які проголосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домовитися з Брюсселем про зміни, що не дозволять Британії залишатись прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін. Але наразі таких домовленостей немає.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...