Пакистан частково закрив свій повітряний простір

П'ятниця, 8 березня 2019, 15:35

Пакистан частково закрив свій повітряний простір у двох напрямках.

Про це повідомляє Anadolu з посиланням на Управління цивільної авіації Пакистану. 

За даними відомства, Пакистан знову відкриє повітряний простір о 10:00 за місцевим часом 9 березня, до цього часу аеропорти "Сиалкот", "Рахім Яр Хан" і "Суккур" закрито. 

Літаки, які раніше приземлилися у Пакистані, зможуть використовувати для польотів тільки певні маршрути.

Разом з тим видання з посиланням на дані ВВС Індії повідомляє, що 8 березня в районі пакистано-індійського кордону впав винищувач ВПС Індії МіГ-21.  

"Винищувач зазнав аварії в районі міста Біканер у штаті Раджастхан. МіГ-21 вилетів з авіабази Нал для проведення звичайного патрулювання. Пілот катапультувався. Причиною аварії могло стати зіткнення літака із птахом", - йдеться у повідомленні. 

Авіакатастрофа МіГ-21 на кордоні з Пакистаном стала третім випадком за останні два тижні: 27 лютого два літаки ВПС Індії було збито пакистанською стороною.

Напруженість між Індією та Пакистаном загострилася після того, як 14 лютого внаслідок теракту у контрольованій Індією частині Кашміру загинули щонайменше 40 поліцейських. Делі звинуватив у теракті Ісламабад.

Повітряні удари уздовж лінії контролю (LoC), що розділяє пакистанську та індійську частини Кашміру, сталися вперше після війни між двома країнами у 1971 році.

Індія і Пакистан претендують на всю територію Кашміру, але контролюють лише його частини. Обидві держави, які мають ядерну зброю, з часів незалежності від Британії у 1947 році тричі вели війну і мали обмежені конфлікти: усі, окрім одного, стосувалися Кашміру. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News