Порошенко про корупціонерів: Кожну копійку в зубах принесуть

Субота, 9 березня 2019, 15:29

Президент Петро Порошенко заявляє, що змусить чиновників-корупціонерів повернути державі усі вкрадені з військового бюджету кошти.

Про це він заявив на раді регіонального розвитку Черкаської області в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Надзвичайно важливе і дуже непросте завдання - прикрити армію від політиканів, які паплюжать п'ятирічні досягнення всього оборонно-промислового комплексу в надії на те, що в огульній критиці наберуть собі хоч якісь передвиборчі бали, захистити від спроб чиновників-корупціонерів, нечистих на руку комерсантів збагачуватися за рахунок військового бюджету. Заявляю - не дам! Кожен буде притягнутий до відповідальності... Кожну копійку, вкрадену з бюджету, в зубах принесуть і повернуть до бюджету", - сказав Порошенко.

Він знову підкреслив, що ані прізвища, ані посади, ані знайомства не захистять і не прикриють корупціонерів.

Нагадаємо:

  • 6 березня президент Петро Порошенко заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони, що ініціює міжнародний аудит і комплексну ревізію усіх контрактів державного концерну "Укроборонпром". 
  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор.
  • За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво "Укроборонпрому" знало про оборудки і давало на них згоду.
  • 4 березня журналісти оприлюднили ще одну серію розслідування. У ній стверджувалося, що Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував "відкат" з розкрадання в оборонному комплексі у розмірі 30 тисяч доларів.
  • 4 березня Порошенко звільнив Гладковського з РНБО.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенко є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News