Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Двох пожежників побили під час гасіння сухостою на Чернігівщині

Понеділок, 1 квітня 2019, 14:45

У селі Серединка Чернігівської області невідомі побили двох пожежників, які гасили сухостій, охоплений вогнем.

Це сталося в неділю ,31 березня, повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін..

"Моєму обуренню немає меж, коли стаються випадки на кшталт цього", – написав він у Facеbook.

"Учора, 31 березня, під час ліквідації пожежі сухої рослинності поблизу с. Серединка Чернігівської області, двоє наших вогнеборців були цинічно побиті якимись покидьками. Я не можу інакше назвати істоту, яка сміє застосувати фізичну силу до людей, які ризикують своїм життям кожного дня", – заявив голова ДСНС.

"Командир відділення та водій Олишівського пожежно-рятувального підрозділу отримали травми різного ступеню тяжкості й каретою екстреної медичної допомоги були доставлені до лікарні", – уточнив він.

Працівники Чернігівського районного відділу поліції проводять слідчі дії.

Чечоткін обурився, що тепер доводиться боротися не тільки із байдужістю громадян та вогнем, "а ще й із відкритою агресією".

Голова ДСНС сподівається, що винних у побитті рятувальників покарають.

Згодом поліція Чернігівської області повідомила, що встановила осіб, які завдали тілесних ушкоджень пожежному розрахунку під час гасіння пожежі сухої трави на краю села Серединка.

"Коли вогонь почав підходити до крайніх будівель, занепокоєні мешканці викликали пожежних. В процесі гасіння пожежі виник конфлікт між власниками одного з будинків та вогнеборцями", – пояснили поліцейські.

"Замість того, щоб допомогти пожежним та швидше подолати вогонь, чоловіки висловили претензії, і словесний конфлікт переріс в бійку. Двоє пожежних отримали тілесні ушкодження та звернулися до медичного закладу. Після надання допомоги обох відпустили на амбулаторне лікування", – повідомили правоохоронці.

Поліція встановила всіх учасників конфлікту. Вирішується питання про затримання винних осіб. Відкрито кримінальне провадження за статтею "хуліганство"

УП, доповнено о 15:44
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування