Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Явка за кордоном впала на 27% з 2014 року – Клімкін

Понеділок, 1 квітня 2019, 16:03

У першому турі виборів президента 2019 року явка на закордонних дільницях суттєво впала у порівнянні з президентськими виборами 2014 року.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін написав у Facebook.

"Усі обговорюють результати виборів. Усі, хто мають, що сказати, і ті, хто не мають. Але мене турбує ось що", – зазначив він.

"У 2014 році на закордонних виборчих дільницях проголосували майже 73 тисячі українців, у першому турі цього року – ледве більше 53 тисяч. Якась гірка виходить арифметика", – констатував міністр.

У відсотковому вимірі різниця явки склала 27,4%.

Клімкін висловив повагу усім, хто прийшов проголосувати.

"Як би пафосно це не звучало, громадянський обов’язок має бути однаково важливим для всіх українців. Ми - частина єдиної політичної нації і маємо її зміцнювати своєю свідомою громадянською позицією", – додав він.

За кордоном 31 березня проголосували 53 126 українців. За даними підрахунку 98% протоколів, за Петра Порошенка там проголосували 38,58% виборців, за Володимира Зеленського – 26,14%, за Анатолія Гриценка – 10,61%.

Підсумки голосування за кордоном
Підсумки голосування за кордоном

"Європейська правда" нагадує, що на виборчих дільницях за кордоном, зокрема, в Європі, виникли черги. Така ситуація спостерігалася у Польщі від самого ранку.

Також у Німеччині були черги на всіх дільницях. Із тим самим зіткнулися українці у Празі й Таллінні.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування