Кононенко скасував обіцяне інтерв'ю – "Схеми"

Понеділок, 1 квітня 2019, 18:10

Перший заступник фракції партії "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді Ігор Кононенко попри домовленості відмовився від інтерв’ю журналістам програми "Схеми".

Про це повідомляє 1 квітня "Радіо Свобода".

У відповідь щодо обіцяного інтерв’​ю у прес-службі народного депутата у понеділок зазначили: "У передвиборчому штабі Ігор Кононенко дуже чітко відповів вашому журналісту: "Зустрінемося у європейському суді".

За словами журналістів, до цього Кононенко запрошував "Схеми"​ на інтерв’ю на наступний після виходу розслідування тиждень: "до середи включно"​.

"Схеми" планували запитати, у тому числі, чи використовував Кононенко своє становище і наближеність до президента для встановлення лояльного керівництва на обленерго з державною часткою в обмін на фінансову винагороду, а також чи сприяв він бізнесменам Ігорю і Григорію Суркісам та екс-голові правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитру Крючкову у виведенні грошей з обленерго.

Натомість після виходу розслідування "Схем" депутат заявив, що готує позов на "Радіо Свобода" до закордонного суду.

У свою чергу, журналісти проекту зазначають, що не бояться суду, бо ретельно перевірили наведені у своєму розслідуванні факти.

Також редакція повідомляє, що на запит Національного антикорупційного бюро вже передала детективам записи розмов Дмитра Крючкова з Ігорем Кононенком та братами Суркісами.

НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів "Запоріжжяобленерго", у рамках якого вже повідомила про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову.

За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, у тому числі, обговорюють і цю оборудку.

Окремо редакція спростовує заяви Кононенка про нібито ненадання йому можливості надати коментарі до ефіру.

"Ми зробили все можливе, щоб отримати його офіційну позицію до виходу матеріалу в ефір. Телефонували йому на мобільний, відправляли повідомлення з запитаннями у месенджер Телеграм, які він прочитав, відправили письмовий запит. Більше того, два дні поспіль їздили до депутата під офіс, просили передати наше прохання про зустріч", – каже головний редактор програми "Схеми" Наталка Седлецька.

"У своєму запиті ми чітко зазначили, що програма виходить ввечері у четвер, 28 березня. Але Кононенко не скористався можливістю надати коментарі до ефіру. Його прес-служба надіслала письмову відповідь не по суті поставлених нами запитань, а лише повідомила, що він готовий з нами зустрітися наступного тижня", – додала Седлецька.

Сам Кононенко заявляв, що після отримання запиту від журналістів проекту "Схеми: корупція в деталях" з проханням надати коментар надсилав редакції лист про готовність "у визначений законом 5-денний термін офіційно відповісти на будь-які запитання журналістів".

Після появи анонсу програми "Схеми", Кононенко заявив про маніпуляцію з боку журналістів та "політичну технологію в інтересах певного кандидата в президенти напередодні виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...