Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: США припинили постачання Туреччині деталей для F-35 через закупівлі С-400 у РФ

Вівторок, 2 квітня 2019, 03:24

США вирішили припинити постачання Туреччині деталей для винищувачів F-35 через плани Анкари купити російську систему протиракетної оборони С-400.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на 2 джерела, знайомі з ситуацією.

Зазначається, що в обмін на С-400 Сполучені Штати пропонували Туреччині придбати систему Patriot. За даними агентства, Анкара зацікавилася пропозицією, при цьому від покупки С-400 вирішила не відмовлятися.

"У лютому президент Туреччини Реджеп Ердоган говорив, що країна не відмовлятиметься від покупки російських зенітних комплексів С-400.

Водночас один із співрозмовників Reuters розповів, що США і Туреччина ведуть переговори про покупку останньої системи Patriot", - йдеться у повідомленні.

Агентсво нагадує, що минулого тижня 4 сенатори США представили законопроект, який передбачає заборону передачі F-35  Туреччині, поки уряд США не підтвердить, що Анкара відмовилася від С-400.

Нагадаємо:

  • Росія і Туреччина у липні минулого року підписали контракт на поставку чотирьох дивізіонів С-400 на суму близько 2,5 млрд доларів. Початок поставок очікується влітку 2019 року, а установка комплексів - у жовтні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...