Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Чиновник львівської міськради погорів на хабарі у майже 5 мільйонів

Вівторок, 2 квітня 2019, 15:43

Співробітники Служби безпеки викрили директора одного з комунальних підприємств Львівської міської ради на вимаганні хабара у 4,7 млн гривень.

Про це 2 квітня повідомляє прес-служба СБУ.

Відзначається, що чиновник організував схему фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

"За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар", - повідомили у відомстві.

Також директор КП мав отримувати "відкат" з кожного поставленого кілограма вапна.

 

Зловмисник вимагав у місцевого підприємця 4,7 млн грн за визнання його переможцем відкритих торгів і підписання з ним договору поставки вапна з подальшою фальсифікацією документації про нібито поставлену продукцію.

"Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад 400 тисяч гривень", - зазначили в СБУ.

 

Наразі очільник одного з комунальних підприємств Львівської міськради перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання щодо повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара) та обрання міри запобіжного заходу.

 

Силовики зазначили, що наразі перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до схеми.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування