Цукерберг не гарантує захист від втручання у вибори Європарламенту

Середа, 3 квітня 2019, 07:52

Соцмережа Facebook набагато краще, ніж в 2016 році, бореться з втручанням у вибори, але не може гарантувати, що сайт не буде використовуватися для втручання у вибори в Європарламент в травні.

Про це заявив генеральний директор Facebook Inc Марк Цукерберг, пише Reuters.

Після того, як російські тролі використовували Facebook та інші соціальні мережі, щоб вплинути на вибори, які несподівано привели до влади Дональда Трампа в Сполучених Штатах, Facebook заявив, що вжив заходів для захисту виборів у ЄС, які пройдуть 26 травня.

На вимогу з боку регуляторів ЄС зробити більше для захисту від іноземного втручання в майбутні вибори ЄП, минулого тижня facebook посилив свої правила політичної реклами в Європі.

Цукерберг сказав, що з 2016 року було багато важливих виборів, які були відносно чистими і продемонстрували заходи, які були прийняті для їх захисту.

"Ми, безумовно, досягли великого прогресу ... Але ні, я не думаю, що хтось може застрахувати (від втручання – ред.) світ, де є національні держави, які намагаються втрутитися у вибори, ми не можемо зробити жодної речі і сказати "добре, тепер ми вирішили цю проблему", - сказав Цукерберг в інтерв'ю ірландському національному мовнику RTE.

"Це постійна гонка озброєнь, в якій ми постійно нарощуємо оборону, і ці вкрадливі уряди також розвивають свою тактику", - додав він.

Він також оголосив, що планує наростити зусилля з боротьби з дезінформацією напередодні голосування і буде співпрацювати з німецьким інформаційним агентством DPA, щоб посилити перевірку фактів.

"Тут, в ЄС, до майбутніх виборів ми підготували повний набір всіх стратегій і інструментів, які досі дуже добре працювали на багатьох важливих виборах, тому я досить впевнений", - сказав Цукерберг під час візиту в Дублін, де знаходиться міжнародна штаб квартира Facebook.

"Але я думаю, що ми повинні очікувати, що деякі країни, які намагаються втрутитися, вони просто будуть продовжувати намагатися, тому ми повинні залишатися на крок попереду них і продовжувати цю роботу, щоб залишатися попереду".

Нагадаємо:

  • Спецслужби США прийшли до висновку, що Росія провела дезинформаційну і хакерську операцію, щоб вплинути на демократичний процес в США і допомогти республіканцеві Дональду Трампу перемогти в президентських виборах в 2016 році.
  • Москва заперечує втручання у вибори.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування