Фігурантам справи "українських диверсантів" у Криму хочуть вліпити 15 років

Середа, 3 квітня 2019, 08:53

На засіданні підконтрольного Кремлю Севастопольського міського суду 2 квітня прокурор попросив про 15 років позбавлення волі для обвинуваченого у "справі українських диверсантів" Володимира Дудки.

4 з них він має провести у в'язниці, інші 11 років – у колонії суворого режиму, повідомив проекту Радіо Свобода "Крим.Реалії" адвокат Сергій Легостов.

Іншого обвинуваченого у цій справі – Олексія Бессарабова – російська прокуратура просить засудити до 14 років і 10 місяців позбавлення волі, з них 4 роки він має провести у в'язниці, інші 10 років і 10 місяців – у колонії суворого режиму.

"Звинувачення просило суд винести окрему ухвалу на адресу ФСБ, оскільки визнало, що частину матеріалів справи слідством було сфальсифіковано. Самі обвинувачені також вказали на численні фальсифікації і замовний характер справи", – розповів адвокат.

"Звинувачення у частині 3 статті 222 кримінального кодексу Росії – це незаконне зберігання боєприпасів – були зняті", – додав він.

"Зрештою, за статтею про підготовку диверсій Дудку просять засудити до 11 років колонії суворого режиму і до 4 років в'язниці за частиною 1 статті 222 кримінального кодексу. Бессарабова – до 10 років і 10 місяців колонії суворого режиму і 4 років в'язниці", – повідомив адвокат.

Крім основного покарання, прокуратура запросила для обох обвинувачених штраф у розмірі 500 тисяч рублів кожному.

Оголошення вироку у цій справі очікується 4 квітня.

Нагадаємо:

  • 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку.
  • Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки.
  • У Службі безпеки України повідомили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.
  • 16 листопада 2017 року Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (95 тисяч гривень).
  • 31 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...