Керівник апарату суду Києва підробив десятки справ і відбувся штрафом

Середа, 3 квітня 2019, 11:44

Колишній керівник апарату Дарницького районного суду протягом двох років підробляв судові рішення і отримав за це 17 тисяч гривень штрафу.

Про це повідомляє платформа "Опендатабот" з посиланням на вирок суду.

Йдеться про Олексія Медведєва.

Загалом з 2015 по 2017 рік він підробив 22 судових рішення, більшість з яких стосувались нерухомого майна;

Керівника апарату оштрафували усього на 17 тисяч гривень за підроблення документів і незаконне втручання в автоматизовану системи документообігу. Він визнав провину і пішов на угоду зі слідством.

При цьому підроблені рішення залишилися незміненими у реєстрі.

Медведєв брав участь у незаконному заволодінні нерухомістю. Для цього до реальної архівної справи додавалася нова інформація, яка не стосувалася цього судового рішення.

Наприклад, в оригіналі це була судова справа про адміністративне порушення, а до неї додавали документи про спір між двома фізичними особами щодо нерухомості.

На основі цих рішень державні реєстратори мали підстави для перереєстрації нерухомості.

Платформа "Опендатабот" стверджує, що Медведєв таким чином створив можливість для шахрайських дій, які обходилися жертвам в мільйони гривень, та наводить повний перелік підроблених рішень.

Як пояснили "Українській правді" в прокуратурі Києва, чоловік у процесі слідства визнав провину, уклав угоду зі слідством та активно сприяв "у викритті інших кримінальних правопорушень та учасників цієї злочинної схеми".

"Так, на сьогодні завдяки показам екс-працівника суду викрито та оголошено підозри ще 2 фігурантам. Також триває розслідування стосовно осіб, які виготовляли та передавали йому підроблені рішення", – зазначила прес-секретарь столичної прокуратури Надія Максимець.

Правоохоронці кажуть, що укладена з Медведєвим угода повністю відповідає вимогам закону: чоловікові призначили найбільший розмір штрафу, передбачений за його злочини, та позбавили права обіймати певні посади на 1 рік.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News