Окупанти хочуть "духовно перевиховувати" кримських мусульман "Хізб ут-Тахрір"

Середа, 3 квітня 2019, 15:53

Підконтрольна Кремлю влада анексованого Криму плануює відкрити "центр реабілітації" для прихильників ісламської партії "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на так званого депутата Держдуми Росії від Криму Руслана Бельбека.

Прихильників організації, яку Росія визнала екстремістською, пропонують звільняти від кримінальної відповідальності, якщо вони офіційно "відмовляться від деструктивних політичних і релігійних поглядів, після курсу психологічної та духовної реабілітації".

"Реабілітаційний центр" планують відкрити при "Духовному управлінні мусульман Криму".

"Екстремізм і його вчення потрібно випалювати не тільки силою зброї, а й духовним перевихованням. У Криму продовжують таємно діяти заборонені в РФ екстремістські організації. І хоча більшість молоді – законослухняна, проте знаходяться ті, хто потрапляє під вплив цих екстремістських сект", – сказав Бальбек.

Нагадаємо:

  • Окупанти періодично проводять обшуки і арештовують кримських татар, звинувачуючи їх у причетності до "Хізб ут-Тахрір".
  • Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши її в список терористичних організацій.
  • При цьому представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії.
  • Захисники заарештованих і засуджених у "справах Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.
  • Серед інших, у грудні 2018 року 4 фігурантів першої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" засудили до 9 і 17 років колонії суворого режиму.
  • 27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".
  • 23 осіб затримали, включно з тими, хто прийшов підтримати обшукуваних.
  • 28 березня підконтрольний окупантам суд у Криму арештував усіх затриманих. За даними адвоката, політв'язнів вивезли за межі Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування