Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі про підкуп виборців на Київщині допитують понад 1,5 тисячі осіб

П'ятниця, 5 квітня 2019, 09:21

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час першого туру виборів були аномальні дільниці, де результати голосування кардинально відрізняються і можуть свідчити про фальсифікації, зокрема у Василькові Київської області наразі допитують місцеву владу.

Про це він сказав у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає "Інтерфакс-Україна"

За його словами, подібні аномальні дільниці зустрічалися і на Донбасі, і на Львівщині, а також у Київській області, де були зафіксовані випадки, коли бюлетені видалися пачками, або видавалися без підпису, а також було багато випадків підкупу виборців.

Міністр зазначив, що рамках розслідування кримінальної справи про підкуп виборців за програмою "Турбота" у Василькові Київської області 4 квітня були допитані керівники місцевої влади

Зокрема він додав, що допитали 1,5 тисячі осіб, серед яких мер міста та секретар ради.

При цьому Аваков наголосив, що у даній справі поки немає затриманих і нікому не висунуто підозри.

"Думаю, це не дуже хороший фон для місцевої влади. І питання, чи підуть вони далі по цій схемі, не полягає в тому, чи отримають вони підозра до або після другого туру. А я думаю, що жоден здоровий чоловік при таких обставинах не продовжить такої своєї діяльності", - сказав міністр.

Крім того, щодо другого туру виборів, Аваков заявив, що головний ризик українці вже пройшли. Зокрема, небезпеку того, що кандидати, які програли, будуть підбурювати суспільство не визнавати результати виборів.

При цьому він вважає, що немає загроз щодо дестабілізації ситуації у другому турі виборів з боку учасників "Нацдружін", "Нацкорпуса" і "Січі".

"Я не бачу загроз від" Національних дружин ", від "Національного корпусу"... І не думаю, що у організації "Січ" досить сил або бажання дестабілізувати ситуацію", - сказав Аваков.

За його словами, це невеликі радикальні групи,  на яких вистачає державного апарату впливу.

Він запевнив, що без сумнівів другий тур президентських виборів пройде спокійно і законно.

Нагадаємо:

  • Перший тур виборів президента відбувся 31 березня.
  • За результатами голосування, до другого туру вийшли кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко.
  • Другий тур відбудеться 21 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування