Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польська церква за автокефалію української, але не для "групи розкольників"

П'ятниця, 5 квітня 2019, 12:52

Польська автокефальна православна церква підтримує українську автокефалію, проте вважає,що вона повинна бути надана відповідно до догматично-каноничних норм по відношенню до цілої Церкви, а "не групи розкольників".

Про це йдеться у офіційному комюніке канцелярії Собору єпископів.  

"Від імені Собору єпископів ПАПЦ, у відповідь на листи у справі автокефалії Церкви Православної в Україні однозначно інформуємо, що Польська Автокефальна Православна Церква була і є за визнання повної самостійності – автокефалії Церкви Православної в Україні" – йдеться у повідомленні.

Проте у канцелярії додали, що "надання автокефалії повинна відбуватися відповідно до догматично-каноничних норм по відношенню до цілої Церкви, а не групи розкольників".

У комунікаті канцелярії зазначають, що "ті, хто відступив від церкви, ті були позбавлені священицьких свячень, і вони не можуть представляти здоровий церковний організм".

"Ця канонічна дія порушує євхаристійну і міжправославну єдність", - заявили на Синоді.

Читайте також: Митрополит Епіфаній: Я вірю в те, що служитиму у Лаврі

Нагадаємо:

  • У червні 2016 року представники Антіохійського патріархату (Дамаск), так само як РПЦ та ще кількох церков, не брали участі в першому за понад 1200 років Всеправославному соборі на Криті.
  • 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополитЕпіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять у ПЦУ.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі підписалитомос про автокефалію української церкви – і 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: