Зеленський назвав дві глобальні проблеми України

Неділя, 7 квітня 2019, 21:54

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив про дві глобальні проблеми України та озвучив деякі аспекти своєї передвиборчої програми. 

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна", яке вийшло в ефір ввечері 7 квітня.

Однією з "глобальних проблем" України він назвав війну на Донбасі, другою - острах інвесторів вкладати гроші в країну.

"Людям страшно, їхні фінанси не захищено, на бізнес тиснуть - усі можливі правоохоронні органи, які взагалі не мають цим займатися. У нашій програмі (кандидата у президенти - ред.) це є - усі ці функції правоохоронних органів, СБУ, ГПУ, МВС мають бути ліквідовані. Для цього необхідно створити окремий орган, який має займатися економічними злочинами", - заявив Зеленський.

Він додав, що бізнес на Заході "чекає гарантій", аби будувати подальші стосунки з Україною.

"Вони вважають, що з новим президентом у них з'явиться гарантія", - зазначив Зеленський.

Також кандидат у президенти повідомив, що його команда обговорювала кроки у боротьбі з корупцією, перезавантаження антикорупційних органів, запуск антикорупційного суду.

"Два роки пройшло, обіцянки тривають... Думаю, що ми це все ж зможемо зробити", - заявив Зеленський.

Він додав, що курс України - євроінтеграційний.

"Цей курс Україна давно обрала і ніхто не планує міняти цей курс. Говорили про НАТО. Мені здається, що усі погодилися, і я особисто як громадянин України сказав - "Я - за НАТО". Але щоб вступити до НАТО - і це записано у нашій програмі - ми маємо пояснити людям, що це. Але НАТО має бути обов'язково через референдум", - зауважив він.

Нагадаємо,

  • Напередодні президент України, кандидат на виборах-2019 Петро Порошенко провів зустріч з представниками громадських організацій, де заявив, що виступає за позбавлення СБУ та інших правоохоронних органів, зокрема поліції, функцій економічних розслідувань шляхом створення нової служби фінансових розслідувань - Нацбюро фінансових розслідувань.
  • 7 квітня команда Зеленського оприлюднила кроки, які він планує здійснити у сфері боротьби з корупцією в разі своєї перемоги

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News