Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В аварії помер великий бізнесмен і волонтер Слабовський

Понеділок, 8 квітня 2019, 10:56
В аварії помер великий бізнесмен і волонтер Слабовський

В автокатастрофі під Києвом загинув гендиректор агропромислової компанії Allseeds Володимир Слабовський, який допомагав бійцям, передаючи волонтерську допомогу на фронт.

Трагедія трапилася 7 квітня, повідомив його друг Юрій Бутусов у Facebook.

За його словами, Allseeds – одна з найбільших українських агропромислових компаній, а Володимир Слабовський був бізнесменом високого класу, небайдужою людиною та патріотом.

"Із самого початку війни він направляв великі ресурси на допомогу українським воїнам. Важко підрахувати число подяк за волонтерську допомогу, які передали Володимиру Слабовському", – зазначив Бутусов.

"Він сам багато разів на машині розвозив волонтерську допомогу на фронт, відволікаючись від управління величезним бізнесом. Тоді, коли це було важливіше і потрібніше за все – в 14-15-му роках", – наголосив він.

За словами Бутусова, "компанія купила і обладнала важку вантажівку МАН великою душовою та пральними машинами, і десятки разів ця машина виїжджала на фронт, тисячі наших бійців приводили себе до ладу". "МАН працює досі, Слабовський передав його на фронт", – зазначив він.

Слабовський часто відвідував Маріуполь і "допомагав вирішувати десятки різних питань".

"Величезну допомогу Слабовський надавав тим, хто воює з підтримкою виключно від волонтерів – добровільним загонам "Правого сектора" і "Української добровольчої армії", батальйону "Донбас", – написав Бутусов.

"Разом із волонтерським фондом патріота-одесита Марка Гордієнка, Слабовський налагодив канал допомоги 8-му батальйону УДА "Аратта" – включаючи міні-трактор для обладнання передових позицій", – додав він.

За даними Бутусова, "останній раз він (Слабовський) дзвонив комбату "Аратти" "Червню" з питанням, чим допомогти, два дні тому".

Він наголосив, що Слабовський "був патріотом України з Донецька".

"У нього була власність і бізнес на Донбасі. Але він усе залишив у 2014-му, не вагаючись ні хвилини. І навіть прах своїх батьків він вивіз з окупованої території, і відбулося перепоховання під Києвом, щоб його нічого не пов'язувало з російськими агресорами", – написав Бутусов.

"Бійцям він завжди говорив: "Я не повернуся на рідний Донбас, поки окупантів не вижену, і я буду допомагати нашій армії, доки Донбас знову не стане українським", – наголосив він.

Марк Гордієнко написав: "В останню зустріч, ми обговорювали, як у разі чого сім'ї виїжджають, а ми беремо зброю і знаємо, куди йти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...