Кремль оцінив слова Зеленського про готовність зустрітися з Путіним

Понеділок, 8 квітня 2019, 13:53
Кремль оцінив слова Зеленського про готовність зустрітися з Путіним

У Кремлі заявляють, що президент РФ Володимир Путін "відкритий до діалогу для вирішення всіх проблем, які стоять на порядку денному, але не в обрамленні провокацій і диверсій".

Так зокрема прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував російським журналістам слова кандидата в президенти України Володимира Зеленського про готовність до зустрічі з главою РФ, повідомляють РИА "Новости".

"Президент Путін від самого початку був і залишається серйозним прихильником цього діалогу. Крім того, президент Путін також неодноразово говорив: щоб врегулювати конфлікт на Донбасі головне - не діалог з Москвою", - заявив Пєсков.

Прес-секретар Путіна в черговий раз повторив, позицію РФ про те, що "Москва не є учасницею цього конфлікту, це внутрішньоукраїнський конфлікт".

"Конфлікт можуть вирішити самі українці, якщо вони будуть говорити один з одним", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання про готовність президента РФ вести переговори з Володимиром Зеленським у разі його обрання на пост президента України.

"Це зовсім не означає, що переговори між президентами двох країн не будуть проводитися. В цілому Путін завжди відкритий для діалогу, за винятком тих ситуацій, коли намагаються цей діалог обрамити різними провокаціями, намагаються прикрасити диверсіями і так далі", - заявив Пєсков.

Нагадаємо: 

  • Напередодні Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним і відповів, чим готовий пожертвувати.
  • Перший тур виборів президента України пройшов 31 березня.
  • До другого туру, який відбудеться 21 квітня, за підрахунком 100% електроннихпротоколів, пройшли чинний президент Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.
  • 7 квітня ЦВК офіційно оголосила підсумки першого туру виборів президента: Зеленський набрав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95%. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування