НАБУ винесла попередження і догану детективам за перешкоджання адвокату

Середа, 8 травня 2019, 22:53

Національне антикорупційне бюро притягло до дисциплінарної відповідальності двох детективів головного підрозділу НАБУ, яких викрили на перешкоджанні діяльності адвоката.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

До одного з них, який є керівником відділу детективів, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Іншому детективу цього ж відділу оголошено догану.

"Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто працівника управління спеціальних операцій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідні накази директор Нацбюро Артем Ситник підписав 3-6 травня.

У НАБУ розповіли, що події, які стали приводом для притягнення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулись у лютому 2019 року. Після цього бюро провело службове розслідування і дисциплінарна комісія визначила вид покарання.

"Ми проаналізували ситуацію, що склалася, обговорили її з представниками адвокатської спільноти під час засідання Ради громадського контролю. Провели роз’яснювальну роботу з детективами і плануємо в майбутньому співпрацювати в цьому напрямку з адвокатами", — зазначив Ситник.

Як повідомляла "Асоціація правників України", конфлікт між працівниками НАБУ та адвокатом компанії VB Partners Денисом Шкаровським трапився 25 січня під час обшуку у свідка в одній з розслідуваних справ.

Тоді у адвоката відібрали телефон, на який він знімав відео проведення обшуку працівниками НАБУ.

Початково новина УП мала заголовок "Детективи НАБУ зі справи Гладковського відбулися попередженням і доганою". Пізніше з'ясувалося, що дана справа не стосується Укроборонпрому. Просимо вибачення за неточність.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування