У США озвучили плани боротьби з пропагандою Кремля

Субота, 6 липня 2019, 22:03
У США озвучили плани боротьби з пропагандою Кремля

Одним з основних інструментів розширення впливу Кремля є платформи Russia Today і Sputnik International, а також соціальні ЗМІ, в яких тисячі оплачуваних Кремлем груп поширюють пропаганду для створення плутанини та недовіри до західних інститутів.

Про це йдеться у концепції щодо протидії посилення впливу Кремля у світі (Framework for Countering Malign Kremlin Influence), представленої агентством США з міжнародного розвитку USAID, пише DW.

За даними USAID, лиш на роботу Russia Today і Sputnik International Кремль витрачає майже $300 мільйонів щорічно.

Як заявив директор USAID Марк Грін, Вашингтон готовий надати фінансову допомогу країнам-партнерам США для зменшення їх економічної залежності від Росії.

Крім іншого, йшлося про поліпшення захисту регіональних енергетичних систем від хакерських атак.

Як приклади успішної співпраці між східноєвропейськими країнами та США Грін назвав Україну і Молдову. За його словами, $2,7 млн, інвестованих США в обладнання і засоби захисту від кібератак для проведення виборів в Україні, дозволили забезпечити вільне і справедливе голосування.

Як зазначив Грін, нинішня влада РФ є "авторитарним режимом, який агресивно шукає нову сферу впливу за кордоном".

За його словами, Кремль намагається поширити свій вплив на країни Європи і Євразії, вдається до важелів економічного тиску на сусідні країни, особливо в енергетичному секторі, користуючись історичної залежністю цих держав від російських нафти і газу.

Крім того, Росія культивує і фінансово підтримує прокремлівські політичні партії з метою домогтися обрання "антидемократичних кандидатів" або ж просто внести невизначеність у суспільну сферу.

Місія агентства полягає у допомозі урядам інших країн, громадянському суспільству та приватному сектору в державах-партнерах США на шляху до самодостатнього розвитку, і програма з протидії згубному впливу Кремля має стати важливим інструментом в зв'язку з цим, зазначив директор USAID.

Ще один напрямок нової програми - створення більш диверсифікованої і демократичної партійної системи в державах-партнерах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування