Афера в Мінспорту: трьом посадовцям оголосили підозри

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 15:00

Трьом посадовцям ДП "Укрспортзабезпечення" оголошено підозри через те, що вони за 8 мільйонів бюджетних коштів закупили для українських спортсменів нібито медичні препарати, які насправді не є лікарськими засобами.

Джерело: прес-служба прокуратури Києва у Facebook

Деталі: Йдеться про начальника, першого заступника та заступника начальника Державної установи "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення", яка перебуває в управлінні Міністерства молоді та спорту. Їх підозрюють у "зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам" (ст. 364 Кримінального кодексу).

Слідство встановило, що у 2017-2018 роках вони у змові з державним тренером – головним лікарем національних збірних команд України "безпідставно та незаконно" закупили засобів та вироби, які не зареєстровані в Державному реєстрі лікарських засобів  і не є лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Зазначається, що шахраї діяли "в інтересах окремих суб'єктів господарювання".

Також встановлено, що спортсменам ці препарати були не потрібні.

Як повідомили "Українській правді" в столичній прокуратурі, йдеться про біоактивні добавки.

Дослівно: "Вказані обставини підтверджено показами понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань та учасники Олімпійських ігор".

Більше деталей: Слідчі перевіряють причетність до афери інших службових осіб.

Нагадаємо:

  • Раніше у цій справі оголосили підозру головлікарю українських збірних.