Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий голова Нацполіціі: Обраний курс міняти не збираюся

Понеділок, 7 жовтня 2019, 09:43

Новий голова Національної поліції Ігор Клименко планує продовжувати курс реформ, розпочатий Сергієм Князєвим, і покращувати роботу поліції.

Джерело: інтерв'ю Клименка Lb.ua

Деталі: Клименко каже, що співбесіди в Офісі президента у нього не було, він зустрічався лише з прем'єр-міністром і міністром внутрішніх справ, при призначенні виступав у Кабінеті міністрів.

Пряма мова: "І в Кабміні, і пізніше, коли міністр представляв мене особовому складу, я оголосив основні моменти моєї подальшої роботи і курсу Нацполіціі в цілому. Обраний курс міняти не збираюся. Це – перше.

Друге – для мене дуже важливо суттєво поліпшити стан реагування на повідомлення про скоєння злочинів і правопорушень".

Клименко запевнив: "Оцінка роботи поліції і ставлення до неї населення мають найважливіше значення. І це не красиві слова. За останні роки ми зробили дуже багато для того, щоб поліцейський був не просто "гарною вивіскою", а щоб кожен житель найвіддаленішого населеного пункту нашої країни знав, що поліцейський поруч і прийде на допомогу в будь-який час".

Пряма мова: "Система прийому заяв і скарг громадян повинна бути вдосконалена. Я буду категорично припиняти будь-які фальсифікації, спроби залишити без розгляду звернення громадян. З цього починається ставлення до нас суспільства.

На кожен виклик повинен виїжджати поліцейський – офіцер громади, патрульна поліції або слідчо-оперативна група. І ми зобов'язані це забезпечити. Ця система реагування сьогодні є проблемною через брак, насамперед, особового складу в деяких регіонах, транспорту, матеріально-технічного забезпечення".

Клименко констатував: "Трапляється, що особовий склад відмовляється виїжджати або навмисне затримує виїзд. Ми таких із системи реагування прибираємо. Але оскільки лава запасних у нас не дуже велика, доводиться перенавчати, пояснювати, що так робити не можна, десь застосовувати дисциплінарні заходи, а десь мотивувати. Для цього є дисциплінарний статут, яким ми регулюємо наші відносини з кожним співробітником".

Про оновлення кадрів: "Нас – 130 тисяч людей. Ще в '15 -му році заступник міністра внутрішніх справ того часу Ека Згуладзе говорила, що для того, щоб поміняти весь особовий склад і знайти нові обличчя, необхідно 10-12 років. Міністр внутрішніх справ і ми знали, яку реформу починаємо, на які жертви йдемо. на сьогодні ми поміняли 40% персоналу. Залишилося 60%.

Поновилося (через суди – ред.) не менше 3 тисяч. Звільняємо вдруге ...

Суди не завжди справедливі. Це наша суб'єктивна думка. Водночас, можу сказати, що є помилка і з боку молодої Національної поліції 2015-2016 років, коли у нас ще не було достатньої нормативної бази. Документи на звільнення з лав поліції іноді складалися неправильно, давали можливість оскаржити їх у суді".

Про зарплати: "Ми не встигаємо за зарплатами, які ростуть у "народному господарстві". Старт сержанта Національної поліції України становить 9 тисяч гривень. Із цього року підвищили зарплату оперуповноваженим – їхній оклад у районі 11 500-12 500 грн. Це не той рівень, який ми б хотіли, хоча і значно кращий, ніж був до реформи".

Про патрульних: "Нас дуже хвилює некомплект у патрульній поліції, тому що це фундамент, наше майбутнє. Люди, які зараз у патрульній поліції, за 5, 10 чи 15 років будуть керівниками середньої та вищої ланки Нацполіціі. Ми на це сподіваємося, і до цього їх готуємо. Наша мета, щоб кожен співробітник, який прийшов у поліцію, пройшов службу в патрулі, перш ніж іти далі. Ось як утримати цих людей на службі, – це проблема. І не лише в зарплаті. Через некомплект є проблема з порушенням розпорядку дня".

"Я хочу, щоб усі служби Національної поліції працювали в єдиній системі: слідство, підрозділ кримінального блоку, підрозділ превенції. Вони повинні обмінюватися інформацією і працювати єдиним кулаком. Це стосується, в першу чергу, регіонів. Якщо в центральному апараті це робота на сьогодні налаштована, то в регіонах є над чим працювати", – сказав також голова Нацполіціі.

УП, доповнено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...