Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американця, який воював в АТО, взяли під варту у Вінниці

Середа, 9 жовтня 2019, 10:04
Американця, який воював в АТО, взяли під варту у Вінниці

Вінницький апеляційний суд узяв під варту громадянина США Крейга Ланга, який брав участь в антитерористичній операції на сході України навесні 2016 року.

Джерело: прес-служба Вінницького апеляційного суду

Деталі: 21 серпня іноземця затримали інспектори прикордонної служби "Могилів-Подільський". Ланга розшукують правоохоронні органи США, аби притягнути до відповідальності за трьома карними справами: крадіжка, розбій і вбивство.

 

За українським законодавством ці злочини – екстрадиційні: відповідають статтям 185, 187 та частині 2 статті 115 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі. Зокрема, остання передбачає ув’язнення на строк від 10 до 15 років або довічне.

Прокуратура клопотала про тримання чоловіка під вартою для забезпечення видачі (екстрадиційний арешт). Адвокати просили залишити в силі рішення першої інстанції.

8 жовтня Вінницький апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу міського суду й застосував до Крейга Ланга запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 6 грудня цього року. Повний текст ухвали буде 11 жовтня.

 

За словами захисників, чоловік проживав у Києві разом зі своєю співмешканкою. Під цілодобовим домашнім арештом перебував в орендованій квартирі у Вінниці.

Крейг Ланг брав участь в антитерористичній операції на сході України у березні-квітні 2016 року. Чи працює він парамедиком у "Грузинському легіоні", нині не відомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...