Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На адмінкордоні з Кримом окупанти схопили українця і кинули за ґрати

П'ятниця, 1 листопада 2019, 10:19

Співробітники прикордонного управління російської ФСБ, які незаконно перебувають в анексованому Криму, затримали на в'їзді на півострів громадянина України.

Джерело: Крим.Реалії

Деталі: Українця затримали на пункті пропуску в Армянську при перетині адмінкордону Криму з Херсонською областю.

Як стверджують окупанти, затриманий нібито "намагався потрапити в Крим під іншим прізвищем".

"Чоловік навмисне змінив свої установчі дані, звернувшись для цього до міграційної служби України та оформивши новий паспорт", – цитують ФСБ кримські і російські ЗМІ.

Окупанти також зазначили, що "в'їзд українцеві в Росію заборонений до вересня 2020 року УФМС у Санкт-Петербурзі і Ленінградській області".

Повідомляється, що стосовно затриманого порушено кримінальну справу, а також обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на два місяці.

Як повідомила прессекретар прокуратури АРК Катерина Діденко, слідчими зареєструвано кримінальне провадження за фактом незаконного затримання та позбавлення волі громадянина України, за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Пряма мова: "Так званий "суд" в Криму арештував на два місяці жителя Закарпатської області, який намагався перетнути адмінмежу Херсонської області з тимчасово окупованим півостровом. У чоловіка начебто була заборона в’їзду до Російської Федерації до 2020 року, проте, країна – агресор не може забороняти громадянам України вільно пересуватися територією нашої держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування