Помер жорстоко побитий у Києві ветеран АТО

Середа, 20 листопада 2019, 15:22

Жорстоко побитий в ніч на 10 листопада ветеран АТО Ігор Панов у середу помер у лікарні.

Джерело: коментар речниці прокуратури Києва Надії Максимець "Українській правді"

Пряма мова: "Постраждалий, на жаль, сьогодні помер у лікарні. Зараз прокуратура разом із поліцією вирішує питання щодо можливої перекваліфікації злочину, оскільки говорити про замах на життя цієї людини вже не можна. Остаточне ж рішення буде прийнято за результатами судово-медичної експертизи, яка буде призначена".

Що передувало: Святошинський районний суд Києва взяв під варту на 2 місяці без альтернативи внесення застави двох підозрюваних у жорстокому нападі на ветерана АТО Ігоря Панова і його дружину: сина потерпілої та його друга 1989 та 1990 років народження. Самі підозрювані провину і будь-яку причетність до цього злочину не визнають. Було призначено судово-медичні експертизи. В тому числі експертиза ДНК.

Передісторія:

  • На Ігоря Панова з позивним "Хан" та його дружину напали в ніч на неділю, 10 листопада. 
  • Сусіди знайшли їх без свідомості, з проломленими головами у під’їзді власного будинку на вулиці академіка Кіпріанова.
  • У поліції розповіли, що син, посварившись по телефону з матір’ю, приїхав до неї і намагався її побити. За жінку вступився вітчим. Пасинок покликав свого друга, і вони, з дерев’яною битою та молотком, напали на подружжя.
  • Постраждалих госпіталізували у тяжкому стані.
  • Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.