На Миколаївщині викрили ОЗУ, що викрадало людей

Неділя, 3 листопада 2019, 11:27

Суд у Миколаєві арештував двох учасників злочинного угруповання, затриманих 1 листопада за вчинення низки тяжких злочинів на території області.

Джерело: департамент стратегічних розслідувань Нацполіції

Деталі: 1 листопада були затримані учасники злочинного угрупування та їхній "лідер".

Вони підозрюються, зокрема, в захопленні заручників; незаконному позбавлення волі або викраденні людини; побоях і мордуванні, а також у незаконному заволодінні транспортним засобом; викраденні, привласненні, вимаганні документів, штампів, печаток, заволодінні ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодженні; незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами.

Дослівно: Суддя задовольнив клопотання слідчого та обрав запобіжний захід другому учаснику злочинного угрупування. Останній, до речі, є так званою "правою рукою" лідера цього угрупування, якого суд трьома годинами раніше відправив під варту до 25 грудня 2019 року. Без будь-якої альтернативи.

 

Другому підозрюваному суд обрав аналогічний запобіжний захід – тримання під вартою. Щодо ще двох учасників - суд обиратиме їм запобіжний захід у неділю 3 листопада.

Деталі: Підозрювані – двоє раніше судимі мешканці Миколаєва, ще двоє – мешканці Вознесенська.

 

Лідер угрупування – 49-річний мешканець Миколаєва. Є підсудним у двох резонансних справах та відпущений судом під заставу. Раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини.

За місцями мешкання зловмисників, у їхніх автомобілях та офісах було вилучено більше сотні набоїв до різної зброї, у тому числі до автоматичної, три пістолети, ножі, а також наркотичні речовини.

 

Крім того, в автомобілі одного з затриманих знаходився чоловік – громадянин РФ, який перебуває у міжнародному розшуку.

Наразі всі фігуранти затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 147 (Захоплення заручників), ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 126, ч. 1 ст. 357 та ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування