Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кличко похвалився очищенням Києва від МАФів, мешканці кажуть: Брехня

Понеділок, 4 листопада 2019, 11:39

Мер Києва Віталій Кличко опублікував у соцмережі відео про очищення Києва від кіосків, але користувачі у коментарях пишуть, що це неправда і публікують фото нових МАФів, що виросли у дворах і на газонах столиці.

Джерело: пост Кличка у Facebook, коментарі користувачів соцмережі

Пряма мова Кличка: "Друзі! Ми продовжуємо очищувати столицю від МАФів, що псують вигляд наших вулиць, створюють незручності біля зупинок громадського транспорту і в підземних переходах". 

Деталі: Кличко відзначив, що "системне прибирання Києва від незаконних ларьків" розпочали влітку 2014 року і попри спротив, погрози інспекторам та фізичне протистояння, з цього часу прибрали близько 12,5 тисяч МАФів.

При цьому мер додав, що прибирають тільки ті споруди, що працюють без дозвільних документів, бо понад 5 тисяч столичних МАФів – законні.

За даними міського голови, загалом у Києві має бути 6,5 тисяч торгових кіосків, пересувних кав’ярень й інших тимчасових споруд, і наразі ще близько 3 тисяч кіосків працюють незаконно.

Пост Кличка забрав низку коментарів. У них пишуть, що заяви про демонтаж – брехня, кіоски прибирають лише "на папері", і що нові МАФи виростають, як гриби після дощу. 

 
 

Також користувачі соцмережі публікують у коментарях фотографії з засиллям кіосків на вулицях, біля метро, на зупинках громадського транспорту, на зелених зонах тощо. 

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування