16 нардепів пропустили в жовтні більше 30% засідань – "Чесно"

Понеділок, 4 листопада 2019, 14:28

Протягом жовтня без поважних причин, таких як відрядження, відпустка чи лікарняний, понад 30% голосувань у Верховній Раді пропустили 16 народних депутатів.

Про це у понеділок повідомляє громадський рух "Чесно".  

Вказується, що у жовтні Рада працювала у сесійному залі 10 днів, провела 17 засідань, на яких відбулося 476 голосувань.

Найбільше голосувань пропустив нардеп-списочник Віталій Данілов з фракції "Батьківщина" — його не було під час 97% голосувань. Завершує список 16 нардепів-прогульників позафракційний мажоритарник Олесь Довгий, який пропустив майже 32% голосувань.

"Народний депутат від фракції "ОПЗЖ" Микола Скорик голосував "за" в другому читанні за законопроект про скасування відшкодувань для прогульників, але при цьому потрапив в "прогульники" через відсутність у 49% голосувань. Разом з тим, за даними письмової реєстрації він був зареєстрований на всіх засіданнях", - пише "Чесно".

Письмово на всіх 17-ти засіданнях також була зареєстрована голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, але її не було під час 48% голосувань (картка відсутня). 

 

Нагадаємо:

  • 16 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про позбавлення народних депутатів права на депутатські виплати, якщо вони без поважної причини не голосуватимуть на пленарних засіданнях, або пропускатимуть засідання комітетів.
  • Якщо народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії Верховної Ради без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень на пленарних засіданнях ВР або у більш як 50 відсотках засідань комітету, до складу якого його обрано, такому народному депутату не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.
  • З 1 листопада скасована письмова реєстрація народних депутатів, яка відбувалася в кулуарах парламенту.
  • Віднині депутати, аби зареєструватися перед початком пленарного засідання, повинні не лише вставити картку для голосувань до слота (як було раніше), а ще й натиснути кнопку "за".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування