Ексарбітр ФІФА розповів, як перед матчем "Динамо" його хотіли підкупити ікрою

Субота, 9 листопада 2019, 11:03

Ексарбітр ФІФА іспанець Едуардо Ітурральде Гонсалес згадав епізод перед матчем Ліги Чемпіонів за участі київського "Динамо", коли його прихильність намагалися купити за ікру.

Джерело: коментар Гонсалеса газеті "El Larguero de la Cadena SER", повідомляє іспанське видання AS.

Дослівно: "Я судив матч в Києві через два або три роки після відомої історії, яка сталася з Антоніо Лопесом Ньєто. Мене поселили в готелі, де кімната була більшою, ніж весь мій будинок в Іспанії.

"Там всюди були банки з ікрою. Навіть під подушкою була банка з ікрою. У холодильнику, у ванній кімнаті... Я сказав своєму помічнику: Ти бачив, скільки тут банок ікри? Так вони намагаються купити нашу прихильність. Інші, напевно, цю ікру забирають. Це нечесно і може бути розцінено як спроба купити нас... Асистент Мануель Діас Вега тоді сказав: "Те, що я хочу, вони не зможуть дати мені. Все інше я зможу купити сам", - заявив Гонсалес.

Ймовірно, іспанський рефері згадує історію перед матчем групового турніру Ліги Чемпіонів у 2002 році, коли він судив гру "Динамо" - "Ньюкасл" (2:0).

Нагадаємо, історія з шубами для іспанського судді Антоніо Лопеса Ньєто, про яку згадував Ітурральде Гонсалес, сталася у вересні 1995 року. Після матчу Ліги Чемпіонів "Динамо" - "Панатінаїкос" (1:0). Тоді рефері зізнався, що представники українського клубу запропонували йому хабар у розмірі 30 тисяч доларів США і дві норкові шуби в обмін на те, щоб він вплинув на результат зустрічі.

Ньєто тоді заявив, що дану пропозицію йому зробив генеральний менеджер "Динамо" (на той час офіційна посада Ігоря Суркіса, а президентом "Динамо" в той час був Григорій Суркіс. Прим. УП). 

За результатами розслідування УЄФА відсторонило київське "Динамо" від участі у турнірі того сезону.

Також на три роки клуб був не допущений до турнірів під егідою УЄФА.  Ігор Суркіс і генсек команди Василь Бабійчук були дискваліфіковані пожиттєво.

Через рік за безпосередньої участі першого президента України Леоніда Кравчука та Віктора Медведчука "Динамо" дозволили грати у єврокубках вже наступного сезону. Також була знята дискваліфікація з Ігоря Суркіса.

Микола Аврамчук, для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування