Лідери Євросоюзу ухвалили "Зелену книгу"

П'ятниця, 13 грудня 2019, 06:30

Лідери країн Європейського Союзу під час Європейського саміту ухвалили план перетворення Європи на перший кліматично-нейтральний континент до 2050 року.

Джерело: "Укрінформ"

Деталі: Про це розповів президент Європейської Ради Шарль Мішель. Очільники держав врахували позицію Польщі, якій потрібно більше часу на адаптацію відповідно до цього плану. Оскільки країна значно енергетично залежить від вугілля.

За словами Мішеля, ще півроку тому лише 8 держав-членів ЄС готові були підтримати мету досягнення кліматичної нейтральності. Натомість у червні вже 24 країни висловили свою підтримку цьому рішенню.

За словами президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, представники країн обговорили всі можливості, які пов’язані із "Зеленою книгою". Вона заявила про рішучість ЄС подолати кліматичні зміни та перетворити цю роботу у нові можливості для Союзу.

Очільниця Єврокомісії повідомила, що до січня планується представити пропозиції щодо плану інвестицій у сталий розвиток. Ці пропозиції планують поєднати із справедливим перехідним механізмом. Після Єврокомісія запропонує новий закон для розвитку "зеленої" дорожньої карти. 

Нагадаємо: