Дубілет: З 2010 року з України виїхали 4 млн громадян

Середа, 18 грудня 2019, 11:53

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет поділився даними щодо міграції, згідно з якими з 2010 року за кордон виїхали і залишилися там майже 4 млн українців.

Джерело: Телеграм-канал Дубілета

Пряма мова: "З 2010 року за кордоном залишилося майже 4 мільйони українців".

Деталі: Дубілет відзначає, що міграція носить яскраво виражений циклічний характер і стає дедалі більшою.

При цьому винятком став 2014 рік. Міністр припускає, що це пов'язано з початком війни, а також відсутністю обліку міграції на окупованих територіях.

Дубілет також зазначив, що безвіз суттєво не вплинув на підсумкові цифри міграції і сальдо. Він це пояснює тим, що відбувся перерозподіл - люди стали менше їздити в Росію (принаймні, офіційно), і більше - в Європу.

Міністр додав, що уряд буде робити все, щоб економіка зростала швидше, і в українців було менше приводів залишати країну.

Знати більше: Порахувати українців. Як проходитиме перепис населення-2020?

Нагадаємо:

  • У державному бюджеті передбачено 3,4 млрд грн на перепис населення, з них тільки 1,322 млрд грн піде на оплату праці переписувачів.
  • Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що згідно з проектом Держслужби статистики перепис населення обійдеться Україні у 5 мільярдів гривень.
  • Тоді він припустив, що ефективніше та простіше буде зробити так званий електронний перепис населення, який дозволить зекономити 2-3 мільярди гривень