У ГПУ створили департамент з нагляду за злочинами в умовах збройного конфлікту       

Понеділок, 2 грудня 2019, 16:08

У Генеральній прокуратурі створили Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

Джерело: пресслужба ГПУ

Деталі: Про створення такого департаменту повідомив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

За його словами, в прокуратурах Луганської та Донецької областей створять відповідні управління. В Луганській області на цьому напрямі працюватиме Костянтин Караман.

Крім того, 2 грудня генпрокурор Руслан Рябошапка призначив начальником департаменту Юрія Рудя. До цього він займав посаду начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях головної військової прокуратури.

У департамент конфліктів планують передати понад 200 кримінальних проваджень. Мова йде про глобальні та резонансні злочини, зокрема, Іловайську та Дебальцевську трагедії, збиття літаку рейсу MH17, захоплення АР Крим, "справу моряків", а також факти розв’язання та ведення збройної агресії Росії, системного катування та вбивства полонених українських військових і цивільного населення.

Департамент здійснюватиме процесуальне керівництво та нагляд за досудовим розслідуванням у вищевказаних провадженнях, які розслідуються СБУ та Нацполіцією.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування