Президенту Нацакадемії аграрних наук повідомили про підозру, йдуть обшуки

Понеділок, 2 грудня 2019, 16:43
Президенту Нацакадемії аграрних наук повідомили про підозру, йдуть обшуки
latifundist.com

Президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзало підозрюють у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу.

Джерело: пресслужба поліції Києва

Деталі: Слідчі вказують, що у жовтні 2019 року державний виконавець прибув до  Національної академії аграрних наук для перевірки виконання рішення суду щодо поновлення на посаді одного з директорів  державного підприємства, яке входить до складу установи.

Окрім того, державний виконавець мав вручити високопосадовцю НААН постанови про відкриття виконавчого провадження.

Дослівно: "Проте підозрюваний (згідно із інформацією на сайті Національної академії аграрних наук президентом є Ярослав Гадзало – ред.), діючи умисно, втрутився в діяльність державного виконавця, аби перешкодити виконанню ним службових обов'язків та не допустити оголошення йому постанови. Зокрема, йдеться про застосування фізичної сили високопосадовцем до державного виконавця – він виштовхнув його зі свого службового кабінету та не допустив отримання постанови про відкриття виконавчого провадження".

Деталі: Вказується, що наразі слідчі Головного слідчого управління Нацполіції в приміщенні НААН України проводять обшук, аби вилучити відео та інші документи, які мають значення для розслідування кримінального провадження. В Академії відмовилися "Українській правді" коментувати ситуацію.

В поліції зазначили, що слідчі протягом 2015-2019 років розпочали розслідування у 315 кримінальних провадженнях за фактами можливого вчинення злочинів посадовими особами НААН України та її структурних підрозділів на території майже всіх областей України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...