Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виробник вина Villa Krim і коньяку "Жан-Жак" порушує кримські санкції – ЗМІ

Вівторок, 3 грудня 2019, 10:44

Один із найбільших виробників кримських вин та коньяків "Алеф Віналь" працює в обхід міжнародних санкцій Євросоюзу та України.

Джерело: масштабне розслідування телеканалу "Настоящее время" й антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер", назване "Кримський архів".

Деталі: "Алеф-Віналь" знають за винами "Золота Амфора" і Villa Krim, а також коньяків Klinkov і "Жан-Жак". За цією компанією стоїть бізнесмен із Дніпра Вадим Єрмолаєв, який входить у топ-100 найбагатших українців. Основні потужності підприємства до анексії розміщувалися в Криму.

Як стало відомо під час розслідування, компанія досі використовує кримські заводи для виробництва вин, які, попри міжнародні санкції, успішно продаються в Україні, Росії, Європі та США.

В Україні компанія досі займає провідну позицію.

Як з'ясували журналісти, після анексії Криму в березні 2014 року "Алеф-Віналь" юридично розділив свій бізнес – на українську та російську частини. ТОВ "Алеф-Віналь-Крим" зареєструвалося в російському реєстрі в листопаді 2014 року.

При цьому серед засновників групи, як і раніше, залишаються компанії з Кіпру, Британських Віргінських островів, а до 2018 року серед опосередкованих засновників була компанія з Австрії. Таким чином вони порушили санкції Євросоюзу, які з літа 2014 року забороняють європейським компаніям відкривати новий бізнес в анексованому Криму.

"Алеф-Віналь-Крим" і "Бурлюк" після анексії багаторазово кредитувалися у російського Національного комерційного банку, який перебуває під санкціями ЄС і США з 2014 року.

Із моменту анексії півострова компанії також виконали не менше чотирьох контрактів уряду Росії на загальну суму майже 140 млн рублів ($2 млн). Серед замовників, зокрема, завод шампанських вин "Новий Свєт" і "Севастопольський Виноробний Завод".

 

В "Алеф-Віналь", яка розташована на материковій частині України, "Настоящее время" запевнили, що не мають активів в анексованому Криму і не ведуть там свою господарську діяльність. Звідки береться основна частина виноматеріалів, у прес-службі відмовилися говорити.

В "Алеф-Віналь-Крим" сказали, що їхня продукція призначена лише для внутрішнього російського ринку, на відміну від підприємства в Україні. Але на російській версії сайту стверджується протилежне.

За більш ніж півтора року розслідування журналісти виявили понад сотню європейських, американських, російських, українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму. Серед них – виробник вин Inkerman, виробник горілки Medoff і коньяку "Коктебель".

Передісторія:

  • Росія анексувала український півострів Крим у лютому-березні 2014 року.
  • Країни Заходу запровадили проти РФ економічні санкції за це.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування