Поліція спрямувала до суду справу про незаконну забудову в Києві

П'ятниця, 6 грудня 2019, 10:01
Поліція спрямувала до суду справу про незаконну забудову в Києві

Поліцейські завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного будівництва у Києві з фальшуванням документів.

Джерело: Національна поліція, без уточнення назви компанії та адреси будівництва

Дослівно: "Двоє учасників організованої групи вчинили низку  кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним будівництвом двох житлових кварталів.

Так, організатора групи та її виконавця – директора підприємства-замовника будівництва – обвинувачують у самовільному зайнятті земельної ділянки та самовільному будівництві на ній житлового комплексу.

Окрім того, підозрюваним інкримінують службове підроблення офіційних документів – декларацій про початок будівельних робіт та про відповідність об’єкту до експлуатації. Такі дії спричинили тяжкі наслідки.

Також зловмисників звинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем – коштами інвесторів житлового комплексу у Києві.

Окрім того, йдеться про зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки, підроблення та використання завідомо підроблених документів та умисне невиконання судового рішення".

Деталі: Кримінальне провадження відкрито одразу за вісьмома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28, частинами 2, 3 ст. 197-1, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364-1, ч. 4  ст. 358; ч. 2 ст. 382 та ч. 3 ст. 212.

У результаті своєї злочинної діяльності учасники групи завдали територіальній громаді міста Києва, інвесторам житлового комплексу, Київському національному університету архітектури і будівництва збитків загалом на майже 60 мільйонів гривень.

Окрім того,  йдеться про ще 5,3 млн гривень збитків внаслідок організації умисного ухилення службовими особами підприємства – замовника будівництва від сплати податків.

Підозрюваним може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Передісторія:

  • 30 серпня 2018 року Печерський райсуд Києва арештував об’єкти завершеного і незавершеного будівництво ЖК "Шевченківський квартал" у Києві.
  • За даними слідства, у 2014 році директор "Київського індустріального коледжу" й директор ТОВ "ВКФ "Фарби України" подали до департаменту Держархбудінспекції в Києві декларацію про початок "будівництва житлового будинку з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями" по вул. Українська, 6 (Новоукраїнська, 24-а) у Шевченківському районі Києва.
  • У неї внесли завідомо неправдиві відомості про видані містобудівні умови і обмеження (МУО). На підставі цього документа були розпочаті будівельні роботи зі зведення ЖК "Шевченківський квартал".
  • Згідно з інформацією Департаменту земельних ресурсів Київської КМДА, земельна ділянка площею 0,95 га (кадастровий номер 8000000000: 91: 050: 0046) з 2003 року перебуває в постійному користуванні у "Київського індустріального технікуму" (з 2007 року – коледжу) Київського національного університету будівництва та архітектури.
  • Цільове призначення ділянки – для будівництва і експлуатації гуртожитку для студентів і житла для працівників технікуму.
  • Депутат Верховної Ради 8 скликання Юрій Левченко на початку 2019 року звертався до ректора КНУБА з приводу того, що рішення суду не виконується і незаконне будівництво триває.
  • Влітку 2016 року була інформація, що компанії Анатолія Войцеховського "Сіті Груп" та "Укогруп" ведуть забудову 42 масштабних проектів фактично без дозвільних документів – серед них звучав і ЖК "Шевченківський квартал".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...