Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Здоров'я політв'язня Гафарова дуже погіршилося: температура в камері не вище +10º

П'ятниця, 6 грудня 2019, 15:02
Ілюстративне фото

У фігуранта другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір Джеміля Гафарова дуже погіршилося здоров'я в СІЗО №1 Сімферополя, але окупанти ігнорують запити на надання медичної допомоги.

Джерело: "Кримська солідарність", омбудсмен України Людмила Денісова

Деталі: Гафаров написав відкриту заяву, яку опублікував його адвокат Рифат Яхін. За словами в'язня, за останні кілька днів у камері різко похолодало; температура повітря (в камері розміром 3 на 8 метрів, де утримують більше десяти арештантів) не піднімається вище 10 градусів за Цельсієм.

Через високу вологість і переохолодження в камері у Гафарова два тижні тому з'явився кашель, пізніше почалися ускладнення, зокрема отит лівого вуха.

Гафаров кілька разів писав заяву про надання медичної допомоги, після чого йому було видано вушні краплі і антибіотики, проте медогляд лікарі так і не провели. Видані препарати, за його словами, виявилися малоефективними, проте він продовжує мінімальне лікування завдяки лікам, які передали рідні.

Крім того, Гафаров скаржиться на проблеми з легенями, хронічні болі в серці, нирці, розлад кишечника.

5 грудня під час обходу в СІЗО Гафаров навіть не зміг вийти з камери, оскільки дуже погано себе почував.

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової про проведення повного медичного обстеження та надання медичної допомоги незаконно засудженому Гафарових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: